Toimitusehdot

TOIMITUSEHDOT


Luethan aina toimitusehdot huolellisesti ennen tilauksen tekemistä! Sinun tulee olla täysi-ikäinen (vähintään 18-vuotias) asioidaksesi verkkokaupassamme. Asioidessasi verkkokaupassamme ja tehdessäsi meiltä tilauksen sitoudut noudattamaan voimassa olevia käyttö- ja toimitusehtojamme. Hintamme sisältävät alv. 24%. Päivitetty 22.03.2020.


TIETOA MEISTÄ

Verkkokaupan tuotteita myy Lyreilia - Kampaamo & Kauneuspiste (Lyreilia Oy, y-tunnus: 2882126-5). Kivijalkaliikkeemme sijaitsee osoitteessa Mannerheimintie 120, 00270 Helsinki ja samoissa tiloissa toimii häämedia LYYLI - Bridal & Wedding (Y-tunnus: 2819748-2).


TILAUKSEN TEKEMINEN

Verkkokauppaamme ei tarvitse rekisteröityä erikseen voidaksesi tehdä meiltä tilauksen - tilauksen tekeminen on siis helppoa ja nopeaa!

Tuotetilaukset tehdään verkkokaupassamme ja maksetaan sivustolla ostoskorin kautta.

Kaikki tilaukset vahvistetaan sähköpostilla, huolehdithan siis, että annat oikean sähköpostiosoitteen. Tilauksen jälkeen saat tilausvahvistuksen/kuitin sähköpostiisi. Saat uuden viestin lähetystunnuksen kanssa, kun tilaus on lähetetty.

Asiakas sitoutuu aina voimassa oleviin toimitusehtoihin tehdessään tilauksen verkkokaupastamme.


MAKSUTAVAT

Verkkokauppamme toimii iZettle E-commerce -pohjalla, käytämme iZettleä myös toimipisteessämme (Lyreilia Oy, Mannerheimintie 120, 00270 HKI) maksupäätteenä. Olemme keskittäneet maksuliikenteen iZettlen kautta, jotta pystymme hallinnoimaan samalla kassajärjestelmällä varastosaldojamme niin liikkeellämme, kuin myös verkkokaupassa.

iZettlellä maksaminen on turvallista, helppoa ja nopeaa, verkkokaupassamme voit maksaa kaikilla yleisimmillä maksukorteilla. Kotisivumme, sekä verkkokauppamme on suojattu SSL-varmenteella. Lue lisää iZettlen tietosuojapolitiikasta täältä: https://www.izettle.com/fi/yks...

UUTTA! Verkkokaupassamme voit maksaa nyt myös Klarna -laskutuspalvelun kautta!


TOIMITUSTAPA JA POSTIKULUT

Postitamme tilauksia aina arkipäivisin, toimitusaikamme on 2-5 arkipäivää. Pyrimme toimittamaan tilauksen aina mahdollisimman nopeasti ostajalle.

Käytämme kuljetuspalveluna Postia ja toimitamme tilaukset aina postipakettina, josta asiakas saa lähetystunnuksen. Lähetystunnuksen avulla voit seurata paketin kulkua osoitteessa: https://www.posti.fi/fi/seuranta

Ilmoitamme aina sivuillamme, jos toimituksissa on viivästyksiä.

Toimituskulut verkkokaupasta tehdylle tilaukselle ovat 7,90€.

Voit valita myös noudon myymälästämme (Mannerheimintie 120, 00270 Helsinki), huomioithan kuitenkin, että olemme sopimuksen mukaan auki. Voit olla meihin yhteydessä ennen tai jälkeen tilauksesi ja sovitaan yhteinen hakuaika, voit soittaa puhelimitse 044 - 917 5071 tai laittaa sähköpostia [email protected] Olemme myös sähköpostitse sinuun yhteydessä, jos sinusta ei ole kuulunut ja olet valinnut noudon maksun yhteydessä. Lähtökohtaisesti paras tilausten noutoaika on meille on arkisin kello 12-18 aikaan.


POSTIPAKETTIEN KIERRÄTYS

Pyrimme uudelleenkäyttämään postitusmateriaaleja ja tästä syystä toimitamme aina mahdollisuuksien mukaan tilaukset verkkokaupastamme uudelleenkäytettävissä paketeissa, joita kampaamollemme on omien tilaustemme yhteydessä kertynyt.


VAIHTO JA PALAUTUS

Suomen kuluttajansuojalain mukainen 14 päivän vaihto- ja palautusoikeus koskee jokaista asiakastamme. Vaihto- ja palautusoikeus koskee käyttämättömiä ja myyntikelpoisia tuotteita. Jos tuote toimitetaan alkuperäispakkauksessa, tulee tämän olla avaamaton. Olethan meihin yhteydessä mieluiten puhelimitse vaihto- ja palautustilanteessa. Asiakas maksaa itse palautuskustannukset.

Vaihtoa ja palautusta koskevissa asioissa otathan heti yhteyttä myymäläämme:
Puh. 044 - 917 5071 tai [email protected]

Palautusosoite:

Lyreilia Oy / Mannerheimintie 120, 00270 Helsinki


ONGELMATILANTEET TOIMITUKSESSA

Mikäli tuote on kadonnut tai vioittunut kuljetuksen aikana tai asiakkaalle on toimitettu väärä tuote, tulee asiakkaan viipymättä ilmoittaa virheestä osoitteeseen [email protected] tai puh. 044 - 917 5071. Ilmoitus virheellisestä toimituksesta tai viallisesta tuotteesta on tehtävä 14 päivän kuluessa tuotteen vastaanottamisesta. Jos paketti on vioittunut postissa, on tuotteesta tehtävä välittömästi postiin reklamaatio.


LYYLI-JÄSENYYDEN OSTAMINEN JA TOIMITUS

HUOM! Ostaessasi LYYLI-jäsenyyden saat tästä heti automaattisen kuitin Lyreilia Oy:lta iZettle -verkkokauppamme lähettämänä (viestiin ei voi vastata). Pidäthän siis huolen, että sähköpostiosoitteesi on oikein tilausta tehdessäsi, emme lähetä mitään postitse.

Myymme tällä hetkellä vuoden 2020 jäsenyyksiä, jäsenyydet ovat aktivoituneet 01.11.2019 ja ne ovat voimassa 31.12.2020 saakka. Jäsenyyden voi ostaa milloin tahansa kuluvan jäsenvuoden aikana. Kun ostat jäsenyyden saat automaattisen kuitin sähköpostiin ja lähetämme pian tämän jälkeen lisäinfopaketin sähköpostitse. Huomioithan, että lähetämme vielä toistaiseksi kaikki infopaketit manuaalisesti.

Tutustuthan huolella verkkokaupassa ja sivustolla www.lyyliwedding.fi jäsenyyteen ennen ostopäätöstä ja siihen, mitä se pitää sisällään.

Voit lukea tarkemmin tietosuojaselosteesta, miten käsittelemme tietojasi.


PERUUTUSOIKEUS - LYYLI -JÄSENYYS

Asiakkaalla on 14 päivän peruuttamisoikeus, joka katsotaan alkaneeksi sopimuksen tekemistä LYYLI-jäsenyyden suhteen. Sopimus alkaa asiakkaan ostaessa jäsenyyden.

Peruuttamisoikeus kumoutuu silloin, jos palvelun toimitus alkaa asiakkaan suostumuksella ennen peruuttamisoikeuden (14 päivää) kulumista. Ensimmäinen infopaketti jäsenyyteen liittyen ja keskustelualustalle liittymiseen (= palvelu) toimitetaan asiakkaalle pian sen jälkeen sähköpostitse, kun hän on tehnyt tilauksen. Tilauksen tekemisen jälkeen toimitamme aina mahdollisimman nopeasti (max. 1-2 arkipäivää) jäsenpaketit ohjeistuksineen asiakkaan sähköpostiin - asiakas hyväksyy tämän ostaessaan jäsenyyden. Jos asiakkaalle luodaan erikoistapauksessa jäsenyys hänen suostumuksellaan ennen maksua, ei peruutusoikeus ole voimassa.


ASIAKKAAN VASTUU LYYLI -JÄSENYYDEN SUHTEEN

Asiakas huolehtii itse omista tapaturma- ja vakuutusturvien järjestämisestä osallistuessaan LYYLIN -jäsentapahtumiin.

Asiakas hyväksyy tehdessään tilauksen, että kaikkia palveluita käytetään omalla vastuulla.


FORCE MAJEURE

Lyreilia Oy ja LYYLI - Bridal & Wedding pidättävät oikeuden sopimuspurkuun/viivästyneeseen lähetykseen force majeure tilanteen kohdatessa.


MUUTA

Tutustu tietosuojaselosteeseemme.


Pidätämme oikeuden muuttaa käyttö- ja toimitusehtojamme, sekä verkkokaupan hintoja ja postikuluja.